BaanBlok

Team ZILT architecten, Studioninedots, ZUS en BERNS architectuur wint architectenselectie BaanBlok Rotterdam

Team ZILT architecten, Studioninedots, ZUS en BERNS architectuur is het geselecteerde team voor de herontwikkeling van het GGD-cluster (werktitel ‘BaanBlok’) in het Baankwartier in Rotterdam.

Het gebied zal in opdracht van AM en in samenwerking met de gemeente transformeren tot een nieuw stuk stad, met o.a. ruimte voor wonen, zorgfuncties voor de wijk, sportfaciliteiten en nieuw groen. Onze winnende visie zet in op het zichtbaar maken van de tijdslagen in het gebied en voegt het laatste hoogteaccent aan het Baankwartier toe. Het ensemble van gebouwen creëert een nieuw fijnmazig stedelijk weefsel dat wijk en stad met elkaar verbindt. Verschillende contrasten komen in het plan terug: tussen stad en buurt, tussen bestaand en nieuw en tussen reuring en rust.

In 2023 zullen de Gemeente Rotterdam, AM en het consortium de visie doorontwikkelen naar een schetsontwerp. Op basis van dit schetsontwerp zullen de buurtbewoners en belanghebbenden worden geïnformeerd en zal een participatietraject worden opgestart.

Ontwerpteam : ZILT architecten, Studioninedots, ZUS en BERNS architectuur
Opdrachtgever : AM
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat deze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.